Ziua femeii - Ziua Internationala a Femeilor

Ziua femeii a fost sarbatorita pentru prima data in Statele Unite,in 1909, in ultima duminica a lunii februarie si a fost initiata de catre Partidul Socialist American.
In 1910, Congresul Internationalei Socialiste, de la Copenhaga, consfinteste Ziua Internationala a Femeilor ce urma sa fie celebrata in ultima duminica a lunii februarie in fiecare an.
Aceasta zi urma sa fie folosita de catre femeile acelor vremuri pentru a milita pentru drepturi egale cu ale barbatilor, printre care se numara si dreptul la vot.
In anul 1917, pe 23 februarie, femeile din Rusia organizeaza o manifestatie impotriva razboiului, iar dupa cateva zile tarul avea sa fie detronat si sa inceapa Marea Revolutie Socialista.

O legenda povesteste ca la inceputul lumii, cand Dumnezeu s-a hotarat sa creeze femeia, el vazuse ca epuizase toate materialele in barbat, si ca nu mai dispunea de nimic.....

In fata dilemei si dupa o profunda meditatie, iata ce a facut: a luat rotunzimea lunii, suavele curbe ale valurilor, miscarea tremurata a frunzelor, tandra aderenta a zorelelor, silueta zvelta a palmierului, tenta delicata a florilor, privirea indragostita a cerbului si veselia razei de soare, timiditatea randunicii, vanitatea paunului, suavitatea lebedei, duritatea diamantului, blandetea porumbelului, cruzimea tigrului, ardoarea focului si raceala zapezii.

El a amestecat ingredientele atat de diverse, a format femeia si a daruit-o barbatului.

Dupa o saptamana vine barbatul si spune: - Doamne creatura pe care mi-ai dat-o, ma face nefericit, ea imi cere toata atentia mea, nu ma lasa niciodata singur, vorbeste mult, plange fara motiv, ma face sa sufar. Ti-o inapoiez, nu mai vreau sa traiesc cu ea....

- Bine, raspunse Dumnezeu, si i-a luat femeia.

Dupa o saptamana barbatul revine si spune :- Doamne ma simt foarte singur de cand ti-am inapoiat creatura care ai facut-o pentru mine, ea canta si juca alaturi de mine, ea ma privea cu tandrete, privirea ei ma mangaia, ea radea si rasul ei era ca o muzica, ea era frumoasa si atingerea ei era dulce. Doamne te implor, da-mi-o inapoi, nu mai pot trai fara ea..

Mesaje, sms, urari, felicitari de 8 martie ziua femeii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu