Gripa remedii

Gripa remedii: Ce sa fac daca am GRIPA?
Remedii tratamente naturale pentru Gripa.
Gripa este o raceala mult mai grava, care include febra, dureri musculare, dureri de cap si stari de oboseala. Unele cazuri de gripa includ simptome de raceala, cu dureri in gat si robleme respiratorii, iar altele includ probleme ale tractului digestiv, cu diaree, greata sau voma. Cand circula o tulpina cu un set de simptome caracteristice, se poate interveni preventiv. Cand o persoana este bolnava, se trateaza simptomele specifice.

Remedii homeopate

Aconitum napellus - O gripa ce apare subit si intens, cu febra, anxietate, pupile contractate si senzatie puternica de sete. Persoana se poate simti agitata sau anxioasa si febra alterneaza cu frisoane. Simptomele se agraveaza de obicei in timpul noptii. Adesea boala este precedata de expunere la vant rece sau socuri.

Apis mellifica - Acest remediu este de folos pentru pacientii care au febra uscata alternanta cu transpiratii, bufeuri si amigdale inflamate. Durerea se poate extinde la urechi si pleoapele pot fi umflate. Persoanele bolnave se pot simti mai bine daca se expun la aer racoros si compresele reci pot ajuta. Sunt iritabile.

Arsenicum album - Persoanele care necesita acest remediu se simte infrigurata, extenuata si nelinistita. Simte senzatie de sete, dar bea cu sorbituri mici. Daca este implicat si sistemul digestiv, isi fac aparitia greata si arsurile, starile de voma si diareea acida. Daca gripa este respiratorie, pacientului ii curge nasul si are crize de stranut si tuse. De obicei capul este fierbinte si restul corpului este rece.

Belladonna - Simptome bruste si intense, care includ febra, roseata a tenului, piele fierbinte si sensibilitate extrema la lumina. Pacientul poate avea rosuin gat, dureri de cap, tuse sacaitoare saualte simptome inflamatorii. In pofida febrei, persoana are mainile si picioarele reci.

Bryonia - Medicamentul se adreseaza pacientilor morocanosi din cauza febrei, care isi doresc sa stea linistiti si sa fie lasati in pace. Principalele simptome sunt durerile de cap si musculare, tuse si dureri de stomac. De obicei gura este uscata si senzatia de sete este puternica.

eupatorium perforliatum - Gripa cu dureri profunde in spate sau picioare, ce poate fi resimtita in globul ocular, cu o senzatie de greutate in cap. Boala debuteaza adesea cu senzatii de frig si sete, urmate de febra mare. Bolnavul se simte extenuat si cu moralul la pamant.

Ferrum phosphoricum - Un remediu potrivit pentru racelile cu febra, dureri de cap, obraji rosii si oboseala. Alte simptome pot fi ochi sensibili, tuse scurta, sete puternica si stari de voma dupa masa. Remediul este eficient in primele etape ale racelii, chiar daca simptomele nu sunt bine conturate.

Gelsemium - Simptome de extenuare si dureri ce apar treptat si se intensifica in cateva zile. Fata pare foarte grea, cu dureri si ochi ce au tendinta de a se inchide. Durerea de cap poate incepe de la ceafa si pacientul simte frisoane pe sira spinarii. Anxietate, tremur, ameteala, transpiratie si febra moderata sunt alte simptome ce indica Gelsemium.

Nux vomica - Medicament indicat pentru persoane cu febra mare, friguri violente, greata puternica si crampe. De obicei se instaleaza si durerea de cap, impreuna cu sensibilitatea la lumina si zgomote puternice. Persoana care are nevoie de Nux vomica este iritabila, se simte rau de la efort si se simte si mai rau cand este racita.

Phosphorus - Acest remediu este necesar in itmpul gripei atunci cand persoana are febra si roseata pe fata, se simte slabita si ametita. Pot apare si dureri de cap, dureri in gat si tuse. Sete puternica si tendinta de a vomita odata ce lichidul s-a incalzit in stomac, este o indicatie clara pentru Phosphorus.

Rhus toxicodendron - Persoana care are nevoie de acest remediu intimpul racelii este foarte nelinistita. Febra este insotita de dureri musculare si de oase. Alte simptome posibile sunt dureri in gat, limba rosie, tuse sacaitoare, greata si balonare. se pot simti stari de durere si amorteala, ce se imbunatatesc dupa dusuri fierbinti si miscare usoara. Persoana care are nevoie de Rhus tox se simte in general mai rau cand se trezeste, dupa ce a stat in pat sau cand sta nemiscata pentru un timp mai lung. Simptomele sunt ameliorate prin intindere si frecare, dar mai ales prin miscare si caldura.

Sulphur - Acest remediu este folositor daca gripa este prelunga si simptomele nu cedeaza usor, cel mai adesea cand pacientii neglijeaza boala. Simptomele digestive sau respiratorii tin de roseata si fierbinteala. Caldura agraveaza simptomele.indromul nefrotic  este o afectiune caracterizata prin prezenta unui nivel ridicat de proteine in urina (proteinurie); dar a unui nivel scazut de proteine in sange. Alte simptome sunt reprezentate de umflarea fetei, mainilor si picioarelor si de hipercolesteromie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu