Povesti de Craciun - Povestea lui Mos Craciun

Povesti de Craciun - Povestea lui Mos Craciun

Mos Craciun este ceva magic care se intampla in fiecare an, pe 25 decembrie. Cu totii asteptam emotionati sa vedem ce ne-a lasat sub brad.
Am auzit multe povesti despre copii curiosi care incercau sa nu adoarma numai ca sa-l vada pe acest batran cu barba alba si costum rosu care calatoreste prin lume in sania lui trasa de reni. De fapt, nu se stie daca, totusi, cineva a reusit sa-l vada vreodata, pentru ca in acea noapte ceva magic se intampla si toti adormim adanc. Existau insa niste presupuneri cum ca el ar locui la Polul Nord.
S-au facut multe cercetari pentru ca oamenii sa inteleaga unde locuieste de fapt Mos Craciun. Ei au incercat sa studieze diverse legende ale popoarelor din emisfera nordica si au pus cap la cap mai multe informatii ca sa poata descoperi intreaga lume a lui Mos Craciun – un personaj nemuritor, fara timp si fara varsta. In 1925, cand oamenii au inteles ca la Polul Nord nu pot trai reni, si-au dat seama ca, de fapt, Mos Craciun traieste in Laponia, intr-un sat, impreuna cu niste spiridusi care lucreaza in fabrica de jucarii si care construiesc cadourile de Craciun. In acelasi oras exista si un oficiu postal unde el primeste scrisorile copiilor. Mos Craciun are niste urechi magice, din blana, care au forma urechilor unui iepure de camp cu care ii aude pe copiii din toata lumea daca sunt cuminti.
In fiecare an, el colinda lumea in sania lui trasa de cei 9 reni, intra in case prin hornuri, la miezul noptii si ne pune tuturor cadourile sub bradul impodobit, in ghetele curate sau in sosetele agatate de pat. Nu uita niciodata sa-i lasi cateva prajiturele pentru ca este foarte pofticios. Ii plac dulciurile si se bucura foarte mult cand copiii sunt atenti cu el. Mai ales daca imparti cu el prajiturelele tale preferate!

Povesti de Craciun - Povestea lui Mos Craciun

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu