Cum împodobim bradul de Craciun?

Cum împodobim bradul de Craciun?
Bradul reprezinta veselia si bucuria Craciunului. Desi a suferit numeroase transformari de-a lungul anilor - in privinta stilurilor de impodobire - acesta a ramas "punctul de atractie" al fiecarei locuinte!
Alegerea si împodobirea bradului sunt un obicei iubit de catre toti membrii familiei, de aceea nu este recomandat sa lasi pe ultima suta de metri achizitionarea pomului de Craciun sau a decoratiunilor pentru brad. Pentru ca Sarbatorile de Iarna sa fie la fel ca cele din copilarie, si anume, perfecte, în casa trebuie sa existe un brad de Craciun frumos împodobit. Indiferent daca este un brad natural, verde sau unul artificial, el va aduce spiritul Craciunului în caminul tau.Înainte de a împodobi bradul de Craciun gândeste-te ce culori vor avea globurile, ghirlandele, diferitele ornamente etc. si ce stil va avea - traditional sau modern? Bradul de Craciun traditional.
Este bradul de Craciun pe care îl aveai si în copilarie. Împodobit cu ornamente vesele, în nuante de rosu, auriu, argintiu, verde, roz si albastru - el va aduce optimism si caldura locuintei. Steaua mare din vârf, beculetele multicolore si ghirlandele mari, stralucitoare, alcatuiesc un brad de Craciun perfect pentru persoanele nostalgice. Bradul de Craciun traditional va aduce zâmbetul pe chipul tuturor celor din familie.Bradul de craciun modern Este împodobit simplu, în realizarea lui gasindu-se maxim doua culori. În general, se regasesc nuante de rosu si auriu. Însa, de câtiva ani, bradul modern este împodobit cu globuri negre si argintii sau cu globuri mov si maron. Nuantele închise sunt caracteristice bradului de Craciun modern. De asemenea, globurile din sticla au fost înlocuite cu cele de lux,din catifea si margele.

Semnificatia bradului

Fiecare om are un copac frate. Sadirea unui copac in gradina, in parc sau in orice alt loc aduce noroc. Confesandu-te copacului, dobandesti o forta fizica sporita si tarie sufleteasa. Copacii, ca si florile, au anumite semnificatii : Bradul ... suferinta...       vechi obicei : Într-un obicei traditional, copilul primea, la nastere, un bradut adus din padure, care se sadea în curte. Din acel moment, acest brad va deveni protectorul micutului si îl va apara de toate cele rele în cursul vietii. Mai târziu, adolescentul si adultul vor veni frecvent lânga bradul-frate care va prelua, asupra sa, boala, depresia psihica si chiar nenorocirile celui care îi cere ajutorul. În aceste întâlniri, bradul îsi va încarca „fratele“ cu energie si îi va îndeparta orice necaz sau soc psiho-emotional. La moartea unui tânar înca necasatorit se mai pastreaza si astazi ritualul împodobirii unui brad (eventual chiar bradul-frate daruit la nastere), care se pune pe mormântul celui decedat, pentru a trece împreuna în lumea de apoi. În cazul când murea un localnic, plecat departe de casa, se obisnuia o procesiune speciala de înmormântare, în care sicriul ce se îngropa avea, în interior, un brad în locul celui disparut.

Bradul vesnic verde de Craciun este un simbol al vietii oferite de Domnul Hristos, "Darul suprem al lui Dumnezeu pentru omenire", spune Papa Ioan Paul al II-lea. Romania este prima tara ortodoxa care ofera bradul de Craciun Sfantului Parinte. Presedintele Iliescu a declarat, inaintea plecarii spre Vatican, ca oferirea bradului constituie un moment important pentru relatiile dintre Biserica Ortodoxa si cea Catolica, precum si pentru relatiile politice dintre Romania si Vatican.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu