Dezlegarea la Peste - Dezlegari de la post - retete - preparate - depeste

ZILELE POSTURILOR ÎN CARE MÂNCÃM PESTE

Însemnatatea unor praznice imparatesti si a unor sfinti este asa de mare incat Sfintii Parinti au dezlegat mancarea de peste in posturile aspre. Aratam aici aceste praznice si sfinti:

În Postul Mare : Buna-Vestire - 25 Martie si in Dumininica Floriilor.

În Postul Sfintilor Apostoli : Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul -24 Iunie - chiar daca aceasta ar cadea Miercurea sau Vinerea.

În Postul Sintamariei : Schimbarea la Fata - 6 August.

În Postul Craciunului : Intrarea in Biserica a Maicii Domnului - 24 noiembrie chiar daca aceasta sarbatoare ar cadea Miercurea sau Vinerea.
De asemenea mancam peste in Lunile , Miercurile si Vinerile acestui post , daca in aceste zile cade hramul bisericii din enoria noastra.
În sfarsit dezlegam la peste in zilele cu sfinti insemnati, precum 23 si 30 Noiembrie, 4,5,6,9,16 si 20 Decembrie , daca aceste zile cad Martea sau Joia. Cu atat mai mult, cand Martea sau joia se intampla hramul bisericii.

Dezlegarea la Peste - Dezlegari de la post - retete - preparate - de peste

Fileuri de peste pane

Ingrediente :
600 g fileuri de peste, 130 g pesmet, 1,5 kg cartofi, 110 g unt, 60 g faina, 4 oua, 130 ml ulei, 30 g sare.

Mod de preparare :
Se portioneaza fileurile, cate doua bucati la portie si se condimenteaza. Se trec apoi prin faina, oua batute si pesmet. Se rumenesc pe ambele parti in ulei fierbinte, la foc potrivit. Se servesc cu cartofi natur, fierti in apa cu sare, peste care se pun untul topit si verdeata tocata marunt. Dupa gust, se poate adauga si lamaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu